8ο Δημ. Σχολείο Κορδελιού: «Πάγωσαν» τα μαθήματα λόγω βλάβης στα καλοριφέρ!

Ελλάδα Παιδεία

Άρον – άρον στο σχολείο έσπευσαν σήμερα το πρωί γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού, καθώς με σημαντική καθυστέρηση, ενημερώθηκαν ότι μάθημα δεν θα πραγματοποιηθεί, διότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με τα καλοριφέρ, σε μέρα που το θερμόμετρο σταμάτησε μόλις λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν (3 βαθμούς Κελσίου). 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μάλιστα, η ανακοίνωση που ενημέρωνε τους γονείς αναφορικά με το πρόβλημα, δημοσιεύτηκε μόνο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και βγήκε περίπου στις 10 το πρωί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως λόγω τεχνικού προβλήματος της ΕΔΑ δεν λειτουργούν σήμερα τα καλοριφέρ στο σχολείο. Όποιος γονιός επιθυμεί κι έχει τη δυνατότητα, μπορεί να πάει να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο. Το πρόβλημα μπορεί να διαρκέσει μέρικές μέρες. Θα μας ενημερώσει ηλεκτρονικά ο διευθυντής”. 

Όπως ήταν φυσικό όσοι γονείς είχαν τη δυνατότητα, έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο καθώς με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς μάθημα, ωστόσο δεν έλειψαν και τα παράπονα για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ενημέρωση, ενώ για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δεν έχει εκδόσει ακόμη ανακοίνωση ούτε για το αν θα λειτουργήσει το σχολείο αύριο, αλλά ούτε και για να εξηγήσει τους λόγους που εν έτει 2021 υπάρχουν ακόμη σχολεία στην Ελλάδα, που δεν κάνουν μάθημα λόγω βλάβης στα καλοριφέρ. 

Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους προληπτικά για να μην…κρυώσουν

“Ναι πράγματι μας αναφέρθηκε το συγκεκριμένο τεχνικό ζήτημα που δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, καθώς με πήρε τηλεφωνο ο διευθυντής και με ενημέρωσε. Οι γονείς ωστόσο, πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους προληπτικά γιατί και σήμερα οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και στη περιοχή και στη πόλη της Θεσσαλονίκης γενικότερα” τόνισε σχεδόν αφοπλιστικά στο GRtimes.gr o αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαϊδης για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Αναφερόμενος δε, στο θέμα των χαλασμένων καλοριφέρ και το αν θα λειτουργήσει άμεσα το σχολείο, ο κ. Νικολαϊδης σημείωσε πως “ζήτησα από τον διευθυντή αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί σήμερα να επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε να ενημερώσουμε έγκαιρα τους γονείς. Για να μην έχει επικοινωνήσει μέχρι τώρα, μάλλον το πρόβλημα έχει λυθεί” σημείωσε. 

Βέβαια, στην καθημερινότητα των γονιών, ειδικά αυτών που εργάζονται τα…μάλλον δεν βοηθούν ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μια έγκαιρη επίσημη πληροφόρηση (από τον δήμο) θα τους έλυνε με κάποιο τρόπο τα χέρια. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη σχολείο και συγκεκριμένα ένα Δημοτικό – Νηπιαγωγείο δεν λειτούργησε στην περιοχή του Ευόσμου για τον ίδιο λόγο. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ