ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δύο ημέρες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη το «Βέλος»(video)

Επιχειρήσεις

Δύο ημέρες νωρίτερα έφθασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα πέντε πλήρως ανακατασκευασμένα τραίνα που φέρνει στην Ελλάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ΕΤR 470 που περιμέναμε να έρθει αύριο Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου 16/1 στο αμαξοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συρόμενο από ηλεκτράμαξα Ηellas Sprinter.

Το συγκεκριμένο τραίνο, είναι συρμός compact, αποτελούμενος από εννέα βαγόνια, εκ των οποίων ένα είναι καφέ-εστιατόριο, πέντε οικονομικής θέσης και τρία πρώτης. Τα υπόλοιπα τέσσερα ETR 470 που ανακατασκευάζονται στην Ιταλία, θα έρθουν το ένα μετά το άλλο  στην Ελλάδα, μέχρι το Σεπτέμβριο.

Το πρώτο πανηγυρικό δρομολόγιο με το ETR 470, θα γίνει βεβαίως στο δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, την 25η Μαρτίου, ημέρα επετειακή για τη χώρα μας, ενώ προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως και  οι σχετικές αδειοδοτήσεις.

Το συγκεκριμένο τραίνο υψηλών ταχυτήτων θα χρησιμοποιείται για τα εξπρές δρομολόγια στη γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr,  παρά τα όσα έχουν λεχθεί, το τραίνο ανετότατα χωράει στις πλατφόρμες των επιβατικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και στη Λάρισα αλλά και σε πολλούς ακόμη σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ωστόσο η προμήθειά του και η έλευσή του στην Ελλάδα γίνεται για την εξυπηρέτηση δρομολογίων υπερταχείας, οπότε το ETR 470 δεν θα σταματά σε κάθε σταθμό του δικτύου στον άξονα Θεσσαλονίκης- Αθήνας.

Για το σταβλισμό και τη συντήρηση του ETR 470 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υλοποιεί εκτεταμένη αναβάθμιση του αμαξοστασίου της Θεσσαλονίκης ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι και αναβάθμιση του αμαξοστασίου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στην Αττική.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ