Ξυλοκόπησαν εργαζόμενο του Μετρό επειδή τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα!

Ελλάδα

Άγρια επίθεση δέχτηκε την Τετάρτη εργαζόμενος στο Μετρό από δυο τραμπούκους οι οποίοι όπως όλα δείχνουν είναι αρνητές της μάσκας. Όπως κατήγγειλε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. ο εργαζόμενος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση εντός συρμού του Μετρό, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του.

Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν από αυτούς να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Το θύμα με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε εκτός του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ ανέφερε ότι θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της στο μέλλον, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.