Η BMW Motorrad παρουσιάζει τη νέα BMW G 310 R

Μοτο

Με έναν ισχυρό και εύστροφο, μονοκύλινδρο κινητήρα, ο ερχομός της BMW G 310 R το 2015 άνοιξε το δρόμο στις Roadster μοτοσυκλέτες της BMW Motorrad για την κατηγορία κυβισμού κάτω των 500 κ. εκ. Γρήγορη και ευέλικτη στην πόλη και γεμάτη δυναμική στον ανοιχτό δρόμο η BMW G 310 R  γοήτευσε πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στους πρωτάρηδες στην κατηγορία. Έτσι, η BMW Motorrad προχώρησε σε μία σειρά βελτιώσεων θέλοντας να ενισχύσει την BMW G 310 R για μία επιτυχημένη πορεία στο μέλλον.

Στην καρδιά της νέας BMW G 310 R παραμένει ο ίδιος μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας των 313 κ. εκ. με τέσσερις βαλβίδες, δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού, ενώ η κλίση του κυλίνδρου προς τα πίσω και η περιστροφή της κυλινδροκεφαλής κατά 180 μοίρες, με την εισαγωγή εμπρός και την εξαγωγή πίσω, παραμένουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του. Αυτή η διάταξη ακολουθεί τη λογική της βέλτιστης καύσης και συμβάλει σε μια ιδιαίτερα συμπαγή αρχιτεκτονική οχήματος, ενώ με ισχύ 34 ίππων στις 9.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 28 Nm στις 7.500 σ.α.λ., ο μονοκύλινδρος κινητήρας της νέας BMW G 310 R είναι ιδανικός για μια δυναμική Roadster απόλαυση, σύμφωνα με τα πρότυπα EU-5.

Για τη νέα BMW G 310 R, ο κινητήρας εφοδιάζεται με το επονομαζόμενο «ηλεκτρονικό γκριπ γκαζιού» προσφέροντας τώρα μια ακόμα πιο άμεση απόκριση στο γκάζι. Το σύστημα αυτόματης ενίσχυσης του ρελαντί κατά την εκκίνηση αποτρέπει επίσης μια πιθανή ξαφνική διακοπή λειτουργίας του κινητήρα.

Επίσης, νέος, είναι και ο αυτορυθμιζόμενος μονόδρομος συμπλέκτης (anti-hopping) που μειώνει την πιθανότητα μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού στο απότομο κλείσιμο του γκαζιού (φρένο κινητήρα) ή σε κατέβασμα σχέσης αυξάνοντας την ασφάλεια στην οδήγηση.

Ενώ η BMW G 310 R ήταν ήδη εξοπλισμένη με φώτα φρένων τεχνολογίας LED, η νέα BMW G 310 R διαθέτει τώρα ένα fullLED προβολέα για καλύτερη ορατότητα τη νύχτα και LED φλας για αυξημένη ορατότητα στην κίνηση. Ο νέος LED προβολέας εξασφαλίζει ιδιαίτερα έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Οι τρεις σκάλες λειτουργίας (υψηλή, μεσαία και, ανάλογα με τη χώρα, τα φώτα ημέρας) μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν από τα χειριστήρια στο αριστερό τμήμα του τιμονιού.

Ο δυναμισμός και η ευελιξία αντικατοπτρίζονται επίσης στο σχεδιασμό της νέας BMW G 310 R. Εδώ, η οπτική ομοιότητα με τα σπορ μέλη της οικογένειας όπως η BMW S 1000 R είναι αναμφισβήτητη. Αυτό αντανακλάται επίσης στο συνδυασμό χρωμάτων του Δυναμικού Roadster. Κοινά χαρακτηριστικά και για τις τρεις χρωματικές επιλογές της BMW G 310 R είναι τα καλύμματα του κινητήρα για τον εναλλάκτη, ο συμπλέκτης και η αντλία του ψυκτικού, καθώς και η πλάκα μαρσπιέ και η πίσω χειρολαβή, που τώρα βάφονται σε Titanium Grey Metallic.

Εκτός από το βασικό χρώμα, το Cosmic Black, ένα ακόμα βασικό χρώμα, το Polar White, είναι τώρα διαθέσιμο, που μαζί με τις μπλε πινελιές αποτυπώνουν τα παραδοσιακά εταιρικά χρώματα της BMW με νέο, δυναμικό τρόπο.