Η ανακύκλωση επιστρέφει στην Followgreen… με 20% έκπτωση

Επιχειρήσεις Περιβάλλον

Κάθε χρόνο, 570.000 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στα νερά της Μεσογείου – είναι, δηλαδή, σαν να ρίχνουμε στη θάλασσα 33.800 πλαστικά μπουκάλια το λεπτό. Σύμφωνα με έρευνες, η πλαστική ρύπανση αναμένεται πως θα συνεχίσει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ενώ η παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων στην περιοχή υπολογίζεται ότι θα τετραπλασιαστεί έως το 2050.

Με βάση τα παραπάνω, τα πλαστικά απορρίμματα δεν επιφέρουν επιπτώσεις μόνο στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία, καθώς κοστίζουν περίπου 641 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στους τομείς του τουρισμού, της αλιείας και της ναυτιλίας της Μεσογείου. Ειδικότερα, η οικονομία της Ελλάδας εκτιμάται ότι ζημιώνεται κατά 26 εκατομμύρια ευρώ ετησίως εξαιτίας της πλαστικής ρύπανσης, σύμφωνα με έκθεση του WWF.

Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη για ένα βιώσιμο μέλλον, κατά τη διάρκεια του 2019, συλλέχθηκαν 10.000 πλαστικά μπουκάλια νερού. Η Circular Independence μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε γυαλιά ηλίου, καθώς και σε ύφασμα, από 100% ανακυκλωμένο Pet.

5 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΦΙΑΛΕΣ (500 ml) μετατρέπονται σ’ ένα υπέροχο ζευγάρι γυαλιών ηλίου από ανακυκλωμένο PET, με εξαιρετική απόδοση και αντοχή.
20 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΦΙΑΛΕΣ (500 ml) μετατρέπονται σ’ ένα ύφασμα υψηλής ποιότητας που χρειάζεται 90% λιγότερο νερό και 70% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΗ FOLLOWGREEN

Στο Followgreen.gr, οι δημότες γνωρίζουν τα οφέλη της ανακύκλωσης και των «πράσινων» προϊόντων, επιλέγοντας να αγοράζουν οικολογικά! Ειδικότερα, προσφέρεται στα μέλη Followgreen 20% έκπτωση στη σειρά γυαλιών ηλίου, με εξαργύρωση μόνο 150 πόντων επιβράβευσης!

‘’Επιλέγοντας eco-friendly προϊόντα αποδεικνύουμε πως η μόδα και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να συνυπάρξουν’’

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε πως κερδίζετε πόντους επιβράβευσης είτε μέσω της ανακύκλωσης που πραγματοποιείτε σε συγκεκριμένες δομές του δήμου, είτε μέσω του ενημερωτικού υλικού σε άρθρα, βίντεο, κουίζ και green missions.

Επίσης, έχετε πρόσβαση σε εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων.

Το Followgreen συνεργάζεται με Δήμους που επιθυμούν να αυξήσουν την ανακύκλωση και να πρωτοπορήσουν επιβραβεύοντας τους πολίτες τους. Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες: T 2130 436298 E info@followgreen.gr