Μπουρλά: Προσοχή στο A’ εξάμηνο διάθεσης του εμβολίου

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία Υγεία

«Στο τέλος του 2021 θα έχουμε περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του covid-19 από όσες θα χρειαζόμαστε, αλλά στους επόμενους έξι μήνες η προσφορά δεν θα μπορεί να ικανοποίησει τη διεθνή ζήτηση. Για αυτό οι κυβερνήσεις,  δεν θα πρέπει να σπεύσουν να άρουν πλήρως τα μέτρα στην οικονομία και την κοινωνία, επειδή θα υπάρχει το εμβόλιο», τόνισε ο CEO της πολυεθνικής φαρμακευτικής Pfizen, κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά είναι πραγματικά ο ‘man of the hour’, όπως τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση που αυτή την ώρα διεξάγεται, μεταξύ επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών και του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit  που διοργανώνει το ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις που έθετε ο συντονιστής του πάνελ και πρόεδρος του AmCham Ελλάδος κ. Νικόλας Μπακατσέλος, ο κ. Μπουρλά τόνισε πως παρότι  η προσφορά δε θα μπορεί να καλύψει τη συνολική ζήτηση, σε αυτό το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο διάθεσης του εμβολίου κατά του covid-19, το θετικό αποτέλεσμα στην παγκόσμια κοινότητα θα είναι μεγάλο κι’ αυτό επειδή μόνο μικρό ποσοστό του πληθυσμού νοσεί βαριά ενώ ακόμη μικρότερο είναι το ποσοστό των νοσούντων που καταλήγουν.

Προφανώς, είπε ο κ. Μπουρλά, η κάθε χώρα, η κάθε κυβέρνηση, θα πρέπει να αποφασίσει ποιές ομάδες του πληθυσμού θα εμβολιαστούν πρώτα , είτε αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο Υγείας, οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δύο Κέντρα στη Θεσσαλονίκη από τη Pfizer

Καταλήγοντας ο CEO της Pfizen αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους ο αμερικανικός κολοσσός , επέλεξε να δημιουργήσει το τεχνολογικό hub που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εστιάζει στην ψηφιοποίηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας, λέγοντας μάλιστα ότι η Εταιρεία θα ανοίξει και ένα δεύτερο κέντρο, επίσης στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα παρέχει μία σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών στην πολυεθνική. Συνολικά σε αυτά τα δύο κέντρα, σε πρώτη φάση θα απασχολούνται περί τα 600 άτομα, με προοπτική ανάπτυξης. Και, όπως είπε ο κ. Μπουρλά, αυτές οι επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, υλοποιούνται επειδή υπάρχει πλέον ένα κλίμα ελκυστικό για την υλοποίηση επενδύσεων.